Ontdek ‘Het Lied van de Ooievaar en de Dromedaris’

Ontdek ‘Het Lied van de Ooievaar en de Dromedaris’

7 november 2023 Uit Door Redactie

Een Tijdloos Meesterwerk

Eliza May Drayden, het centrale personage in ‘Het Lied van de Ooievaar en de Dromedaris’, begint haar reis in het jaar 1847, in het pittoreske Yorkshire dorpje Bridge Fowling. Haar verhaal ontplooit zich echter op een unieke manier, want ze is al overleden wanneer de roman begint. De lezer wordt meegenomen op een bijzondere reis door de tijd, waarin ieder volgend hoofdstuk een stukje verder gaat dan het vorige, totdat het verhaal onze moderne tijd bereikt in het elfde hoofdstuk.

Het Intrigerende Leven van Eliza May Drayden

Dit bijzondere boek vertelt niet over Eliza May Draydens leven, maar eerder over haar leven na de dood. De lezer leert Eliza May kennen via de levens van anderen en via biografieën en verhandelingen over haar. Ze blijkt de schrijfster te zijn van een opmerkelijke roman die tijdens haar leven werd bekritiseerd maar die in de loop van 170 jaar is uitgegroeid tot een meesterwerk.

Inspiratie uit de Negentiende Eeuw

Auteur Anjet Daanje haalde haar inspiratie uit het leven en werk van de negentiende-eeuwse schrijfster Emily Brontë. ‘Het Lied van de Ooievaar en de Dromedaris’ borduurt voort op de ingenieuze verhaalstructuur van Brontë’s ‘Wuthering Heights’. Waar ‘Wuthering Heights’ twee vertellers heeft en het verhaal twee generaties en twee keer achttien jaar omspant, heeft ‘Het Lied van de Ooievaar en de Dromedaris’ maar liefst elf vertellers en beslaat het verhaal drie eeuwen.

Koop Dit Meesterwerk

Wil je je laten meevoeren door de unieke vertelstructuur en het intrigerende verhaal van ‘Het Lied van de Ooievaar en de Dromedaris’? Dit meesterwerk is verkrijgbaar via Bol.com en biedt een literaire reis door de tijd en literatuur die je niet mag missen.

Dijende Gronden: Een Poëtische Toegift

Als extraatje bij deze roman verschijnt de dichtbundel ‘Dijende Gronden’, met door Anjet Daanje vertaalde poëzie van Emily Brontë, aangevuld met haar eigen gedichten. Samen vormen deze twee werken een prachtige aanvulling op je boekenkast.