Opvallende vacature van Rockstar Games voedt speculaties over release datum GTA 6

Opvallende vacature van Rockstar Games voedt speculaties over release datum GTA 6

11 maart 2024 Uit Door Redactie

Fans van de Grand Theft Auto (GTA) franchise houden hun adem in na een opvallende vacature van Rockstar Games, die mogelijk hints geeft over de langverwachte release datum van GTA 6.

GTA 5, oorspronkelijk aangekondigd voor begin 2013, zag uiteindelijk het licht op 17 september 2013. Hierdoor maken fans zich nu zorgen dat het nog langer dan verwacht zal duren voordat GTA 6 beschikbaar is, zelfs na meer dan tien jaar wachten.

Rockstar Games heeft al zijn medewerkers opgedragen om terug te keren naar kantoor voor de laatste fase van de ontwikkeling van GTA 6, met als doel verdere lekken te voorkomen. Dit betekent geen thuiswerken meer. GTA 6 werd al een jaar voor de onthulling geplaagd door grootschalige lekken, met zelfs de trailer die enkele uren voor de geplande onthulling al online verscheen.

Hoewel het soms lijkt alsof Rockstar zelf details lekt, wachten fans nog steeds op een officiële releasedatum. De eerste trailer van GTA 6 vermeldde alleen ‘2025’ als releasejaar. Nu lijkt het er echter op dat we een nauwkeuriger tijdsbestek kunnen verwachten, dankzij een veelzeggende vacature van Rockstar Lincoln.

In de vacature zoekt de dochteronderneming naar een lokalisatie-tester voor het Russisch. Het opvallende detail hierbij is dat het gaat om een functie voor bepaalde tijd met een contract van 12 maanden. Aangezien Rockstar op dit moment slechts één groot project afwerkt, lijkt het er sterk op dat deze positie betrekking heeft op de ontwikkeling van GTA 6, hoewel het spel zelf nooit expliciet wordt genoemd.

De laatste stappen

Het testen en controleren van lokalisatie is doorgaans een van de laatste stappen in het ontwikkelingsproces van games. Dit, in combinatie met de duur van het contract, doet vermoeden dat de release van GTA 6 niet in het eerste kwartaal van 2025 zal plaatsvinden, gezien we ons al in maart bevinden. Dit kan worden gezien als slecht nieuws voor fans, aangezien de opvolger van GTA 5 op zijn vroegst in het tweede kwartaal van 2025 zal verschijnen.

Echter, Rockstar Games heeft een geschiedenis van het niet halen van zijn eigen deadlines, waardoor er nog steeds kans bestaat dat GTA 6 wordt uitgesteld tot de feestdagen van 2025. Dit zou niet alleen een lucratievere periode zijn voor de lancering, maar zou ook meer ruimte bieden voor de afronding van deze ambitieuze game. Kortom, een beslissing die voor de hand ligt.