Overschrijven van een kenteken op zondag

Overschrijven van een kenteken op zondag

26 januari 2024 Uit Door Redactie

Een nieuwe auto op zondag kopen brengt een opwindend gevoel van vrijheid met zich mee, en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de weg op. Gelukkig kun je op zondag je kenteken overschrijven, of je nu kiest voor het gemak van online registratie, het lokale loket om de hoek, of zelfs een supermarkt. In deze uitgebreide gids verkennen we de diverse mogelijkheden, geven we praktische tips en wijzen we op het belang van een directe autoverzekering. Bereid je voor op een vlotte rit met je nieuwe aanwinst!

Online gemak op zondag

Online je auto overschrijven op zondag biedt ongekend gemak. Met een kentekencard in hand en de DigiD app gedownload, ligt een soepele registratie binnen handbereik. Maar er zijn enkele cruciale stappen te volgen. In deze sectie duiken we dieper in het proces, bieden we handige tips en wijzen we op de vereiste technologie. Ontdek hoe je met slechts een paar klikken jouw nieuwe voertuig officieel op jouw naam zet, op een zondag die past bij jouw schema.

Overschrijven bij loket

Een lokale aanpak voor het overschrijven van je auto biedt persoonlijkheid en praktisch gemak. Of het nu gaat om het Kentekenloket of PostNL, deze fysieke loketten zijn beschikbaar op zondag, waardoor je de vrijheid hebt om de registratie in jouw tempo te voltooien. In deze sectie verkennen we de voordelen van het kiezen voor een loket, geven we tips voor een vlotte gang van zaken en benadrukken we het belang van het meenemen van de juiste documenten. Ontdek hoe jouw lokale loket op zondag de sleutel kan zijn tot een naadloze auto-overschrijving.

Specifieke zondagsopties:

 • Jumbo: De koper moet aanwezig zijn. Check lokale openingstijden voor een vlotte transactie.
 • Albert Heijn: Helaas biedt Albert Heijn geen overschrijfopties. Alternatieven zijn essentieel.
 • Bruna: Op zondag is Bruna gesloten voor overschrijvingen, maar op zaterdag kun je er terecht. Check openingstijden.

Benodigde documenten voor overschrijving

Of je nu online gaat of bij een lokaal loket, zorgvuldigheid met documenten is cruciaal voor een vlotte overschrijving op zondag. In deze sectie bieden we een handige checklist, ongeacht je gekozen registratiemethode. Van het kentekenbewijs tot je legitimatiebewijs, ontdek welke documenten je nodig hebt voor een probleemloze registratie. Neem deze essentiële stappen in acht en maak je klaar om zonder zorgen de weg op te gaan met je recent geregistreerde auto.

 • Papieren kentekenbewijs of kentekencard.
 • Overschrijvingsbewijs.
 • Geldig legitimatiebewijs.
 • Tenaamstellingscode (bij kentekencard).

Belangrijke kentekeninfo op zondag:

 • Kosten: €10,40, gelijk aan andere dagen.
 • Koper altijd aanwezig.
 • Na overschrijving ontvang je tenaamstellingsdocumenten en vrijwaringsbewijs.
 • Zondagse overschrijvingen online en bij specifieke loketten. Controleer lokaal.
 • Autoverzekering direct regelen – verplicht voor de weg.
 • Overzicht van opties en handige tips voor een soepele overschrijving.

Of je nu online gaat of naar een lokaal loket gaat, een auto overschrijven op zondag kan soepel verlopen. Zorg voor de juiste documenten en wees op de hoogte van lokale openingstijden. Met deze informatie ben je klaar om snel de weg op te gaan met je nieuwe aanwinst. Geniet van de vrijheid van jouw recent geregistreerde voertuig!